НАЈУКУСНИЈИ УШТИПЦИ ОД ПОВРЋА И СИРА: Брзи и мекани, савршени за почетак дана

Новости онлине

09. 04. 2024. у 09:00

Ако волите да једете уштипке, а ипак бисте да пробате нешто другачије, онда вам предлажемо да испробате и овај рецепт. У тесто додајте разноврсно поврће и сир, а онда их испржите.

НАЈУКУСНИЈИ УШТИПЦИ ОД ПОВРЋА И СИРА: Брзи и мекани, савршени за почетак дана

Фото Jutjub

Састојци:

  • 400 мл млека 
  • 1 јаје
  • 1 паковање сувог квасца 
  • 1 кашика шећера 
  • 1,5 кашичице соли 
  • 540 г брашна 
  • 150 г купуса 
  • 1 шаргарепа
  • 1 црвена паприка
  • 1 зелена паприка
  • 1 црни лук
  • 1 веза першуна
  • 100 г тврдог сира 

Припрема:

У посуди помешајте млеко, шећер, суви квасац, јаје и све добро промешајте. Оставите да се активира неких 10 минута, па додајте просејано брашно и умесите тесто. Покријте провидном фолијом и оставите да одстоји пола сата. 

У тесто додајте рендани купус и шаргарепу, па сједините. Затим додајте сецкану паприку, црни лук и першун. На крају додајте и рендани сир, па све лепо промешајте да се сви састојци добро сједине.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана