СУТРА СУ МЛАДЕНЦИ: Направите младенчиће, колаче који симболизују дуг, срећан и сладак живот
СРПСКА православна црква и њени верници сутра славе Светих 40 мученика. Овај празник у народу је познат као Младенци.

Foto: Jutjub
Обичај је да се на Младенце посећују парови који су брак склопили у години пре и да се дарују, а прави се и 40 колача од меда - младенчића. Ево како да их направите:
Састојци:
- 1 кг брашна;
- 1 коцкица свежег квасца;
- 50 мл воде;
- 4 кашике уља;
- 2 кашике шећера;
- 3 кашике меда + за премазивање;
- кашичица соли
Припрема:
1. Помешајте квасац у мало воде и додајте шећер. Сачекајте да надође.
2. Брашно ставите у посуду и додајте му мед, а затим и со и уље. Додајте и квасац и све добро замесите. Додајте остатак воде и замесите тесто, а затим га оставите да надође око 20 минута.
3. Развуците тесто и модлом или чашом вадите 40 младенчића.
4. Поређајте их на папир за печење и пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 15 минута, док не порумене.
5. Испечене младенчиће премажите медом.
(Still)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ СА ОРАСИМА И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне
12. 03. 2024. у 22:30

"ЕУФОРИЈА" СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах
01. 03. 2024. у 15:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)