САВРШЕНОГ СУ УКУСА, СА ГОВЕЂИМ МЕСОМ И БЕЗ ЖЕЛАТИНА: Пихтије, традиционални српски специјалитет
ПИХТИЈЕ можда изгледом нису примамљиве, али су савршеног укуса, а ми вам доносимо најбољи рецепт.
Пихтије су традиционални српски деликатес, а основна намирница је бујон, желатин и у зависности од тога да ли је пост, месо или риба. Направите пихтије са говеђим месом и без желатина.
Потребно:
* 3 кг говеђе коленице
* 3 ловорова листа
* пар зрна бибера
* 1 црни лук
* 1 шаргарепа
* 13-15 ченова белог лука
* 4 јајета
* нар
Рецепт за пихтије са говеђим месом:
Корак :
Припремите и скувајте месо
Лепо оперите говеђе месо, па ставите у шерпу и кувајте. Када крене да кључа, скините пену и поклопите. Кувајте на ниској температури још неких 3-4 сата. После 2,5 сата додајте со, зрна бибера и ловоров лист. Затим додајте цео црни лук и шаргарепу, које сте претходно очистили. На нову чисту шерпу ставите сито, па газу и процедите супу.
Корак 2:
Припремите састојке
Када се месо охлади, одвојите масноћу и исецкајте ситно. Додајте и млевени бели лук, па сипајте и 150 мл бујона (она супа коју сте процедили). Све лепо промешајте. Љуштилицом исеците шаргарепу на танке траке, па сваку уролајте.
Корак 3:
Направите пихтију
У ватросталну посуду сипајте још 150 мл бујона, па на средину поређајте уролано шаргарепу. Поређајте је усправно и око ње ставите листове першуна. Затим око першуна поређајте кувана јаја исечена на пола, а по ивици поспите семе нара. Ставите у фрижидер/замрзивач док се потпуно не стегне. Затим сипајте још 250 мл супе, па поређајте сецкано месо. Опет сипајте бујон и ставите у фрижидер преко ноћи да се стегне.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БЕСПЛАТАН ПАДЕЛ НА ЧУБУРЦУ! ФОНДАЦИЈА МОЗЗАРТ ОТВАРА ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН У ЧУВЕНОМ ПАРКУ
ЧУБУРСКИ парк од понедељка ће бити богатији за још један спортско-рекреативни садржај – падел терен!
11. 05. 2024. у 16:00
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи
ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.
12. 05. 2024. у 20:51
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)