НАЈСТАРИЈИ РЕЦЕПТ - ИСПАДНУ НЕВЕРОВАТНО ТАНКЕ И МЕКАНЕ КАО ДУША: Палачинке искусних српских домаћица

Novosti online

12. 01. 2024. у 21:20

Верујемо да је најбољи рецепт за палачине икада управо пред вама! За припрему је потребно око пола сата.

НАЈСТАРИЈИ РЕЦЕПТ - ИСПАДНУ НЕВЕРОВАТНО ТАНКЕ И МЕКАНЕ КАО ДУША: Палачинке искусних српских домаћица

Фото Shutterstock

Палачинке по рецепту напих искусних домаћица неодољиво укусно испадну и потпуним почетницима у кухињи. Смеса испадне тако изванредно да их је веома тешко престати јести. Не зна се да ли су лепше у сланој или слаткој варијанти.

Потребно:

* 3 јаја

* 300 г брашна
* 500 мл млека или воде
* 2 кашике уља
* на врх кашичице соли

Припрема:

1. Сипајте брашно у посуду, па додајте јаја и добро измешајте. Додајте млеко или воду. Затим додајте со и две кашике шећера, па добро једините, тако да смеса буде једнолична и без грудвица. Тесто не треба да буде превише густо, ако је потребно додајте мало киселе воде.

2. Тесто сипајте кутлачом у тигањ, у ком сте претходно загрејали неколико капи уља. Мало окрећите тигањ како би се смеса равномерно распоредила до ивица. Обрадите пажњу да не сипате превише смесе како би вам палачинке биле што тање.

3. Кад палачинка почне да се одваја од тигања, време је да је окренете на другу страну. Пеците је тако још око пола минута, па извадите на тањир.

4. Остало вам је још да их нафилујете по жељи - да ли ће бити слатке или слане, сами одучите. Било са кремом, џемом, орасима или старе добре са шећером.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО ТО ДОСАД НИСМО ЗНАЛИ? Ево чему служе последње рупе за пертле на патикама