ПРВА ПО УКУСУ И КВАЛИТЕТУ: Сарма испод сача освојиће сва ваша чула (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

09. 03. 2023. у 21:00

ТРАДИЦИОНАЛНИ рецепт који осваја на први залогај

ПРВА ПО УКУСУ И КВАЛИТЕТУ: Сарма испод сача освојиће сва ваша чула (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Сарма испод сача - Састојци:

листови киселог купуса

600 гр млевеног меса
1 главица црног лука
3 чена белог лука
70  гр пиринча
600 гр сувих ребара
1 јаје
ловоров лист
со
бибер
црвена мл. паприка
туцана љута паприка
маст

Сарма испод сача - Припрема:

На масти испржити сецкан лук, додати паприку једну и другу, бибера, сецкан бели лук и то убацити у месо.

Додати опран пиринач, јаје и све добро изједначити. Лист раширити на даску, једну кашику ставити надева, савити ивице листа и увити сарму.

Foto: Bakina kuhinja

 

Ређати  у земљану чинију, између угурати сува ребра и ловоров лист. Одозго ставити 1 кашику масти и још мало паприке.

Foto: Bakina kuhinja

 

Налити водом, покрити и ставити у рену загрејану на око 250 степени око 2 сата.

Сарма је врхунска! Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.

20. 05. 2024. у 20:38

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

УЖАС: Кошаркаш Звезде крвавог лица, ударио га играч Партизана?!