УКУС КОЈИ ОСВАЈА НА ПРВИ ЗАЛОГАЈ: Ловачке шницле преливене белим вином (ВИДЕО)
ОДЛИЧАН предлог за недељни ручак
ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ ПРЕЛИВЕНЕ БЕЛИМ ВИНОМ - потребно је:
3 шницле по избору
200 мл белог вина
300 мл воде (по потреби још мало)
2 кашике брашна
3 чена белог лука
бибера
соли
першунов лист
уље
ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ ПРЕЛИВЕНЕ БЕЛИМ ВИНОМ - припрема:
Месо излупати између фолије, па га у уљу пржити лагано око 20 мин. Извадити, а у то уље убацити брашно и издробљен бели лук.
Пржити да порумени, па улити 200 мл белог вина и 200 мл воде. Убацити сецкане шампињоне, додати соли бибера и вратити шницле у тигањ да се крчкају са шампињонима. Поклопити.
Крчкати на тихој ватри да уври сос, али и да не остане јако густ.
Пред крај додати сецкани першун. Уживајте у прелепом укусу.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАЛО ДРУГАЧИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ОМИЉЕНИ ХЛЕБ: Кроасан погача са киселим млеком (ВИДЕО)
07. 03. 2023. у 15:30
РУЧАК КОЈИ ЋЕ ПРОБУДИТИ СВА ВАША ЧУЛА: Шницле у сусаму и сенфу (ВИДЕО)
06. 03. 2023. у 15:00
ИДЕАЛНО ЗА ДАНЕ ПОСТА: Рецепт за макароне са туњевином је пун погодак (ВИДЕО)
03. 03. 2023. у 18:34
"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо
ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.
20. 05. 2024. у 20:38
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)