ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)

Novosti online

08. 03. 2023. у 15:15

БРЗ, фини оброк од тестенине у ком ће уживати цела породица.

ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Потребно је:

  • 200 г тестенине
  • 1 јаје
  • 200 г киселе павлаке
  • 2 кашике инстанта из кесе од печурака 
  • 3 кисела краставца
  • 150 г шунке (коцкице) 
  • 200 мл млека
  • мало сира
  • качкаваљ

Припрема:

Тестенину сливати, процедити и мало прохладити. Јаје умутити, па додати павлаку и изједначити. Шунку исећи на коцкице као и краставчиће. Све убацити у тестенину.

У млеко додати 2 кашике инстанта печурака, па и то убацити у тестенину. Све изједначити. Плех подмазати уљем, па сипати тестенину.

Одозго се могу мало додати крупне коцке сира и рендан качкаваљ. Пећи на 220 степени да порумени 40-50 мин.

Прохлађен служити и уживати у врхунском укусу.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.

20. 05. 2024. у 20:38

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!