СВИ ВОЛЕ ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ: Направите спиралну варијанту - са киселим млеком и сиром (ВИДЕО)
КИФЛИЦЕ су одлично решење за госте
Кифлице се не праве тешко, иако многима овај рецепт изгледа компликовано.
Састојци за домаће кифлице
- 15 г квасца
- 200 г киселог млека
- 50 мл млека
- 50 мл воде
- 30 мл маслиновог уља
- 400-450 г брашна
- 200 г сира
- 1 јаје
- 1 жуманце, сусам
- мало шећера и соли
Припрема:
У млако млеко растопити квасац, додати пола кашичице шећера, па кад запени додати воду и кисело млеко и уље и јаје.
Додавати полако брашно да се добије мекше тесто. Додати и мало соли. Тесто дорадити добро да буде глатко, па га покрити да одмори 30 мин.
Тесто развити на побрашњивен сто и развити га танко и исећи на правоугаонике. Исећи га по вертикали, не до краја, а у горњи део ставити комаде сира и увити у ролницу.
Ређати у плех који сте обложили пек-папиром. Покрити да одмори па премазати жуманцетом и мало уљем и посути семенкама.
Пећи на 200 степени око 30 минута. Печено мало покрити и служити за доручак, ужину или вечеру.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо
ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.
20. 05. 2024. у 20:38
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)