ДОМАЋА ПОГАЧА: Једноставно се прави и не садржи маргарин (ВИДЕО)

Novosti online

12. 02. 2023. у 12:00

УМЕСТО класичног хлеба направите погачу

ДОМАЋА ПОГАЧА: Једноставно се прави и не садржи маргарин (ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Изненадите породицу и испробајте рецепт за преукусну погачу која ће заменити хлеб на вашој трпези.

Домаћа погача - састојци: 

20 гр квасца

300 мл млека
1 јаје
1 кашичица шећера
мало соли
550-600 гр брашна
мало уља

Домаћа погача - припрема:

Растопити квасац у млеку и додати шећер. Кад квасац запени додати јаје, брашно и замесити средње тврдо гластко тесото.

Оставити да одмори 30 мин па га развући на сто  у правоугаоник више на коцку пола цм дебљине и премазати мало уљем.

Тесто исећи по дужини на траке до ивице не до краја. Рукама ухватити ћошак и свијати у ролницу, а затим у круг.

Фото: Приватна архива

 

Ставити погачу у тепсују 22 цм пречника.

Тепсију обложити пек папиром. Оставити да одмори па је премазити жуманцетом и посути семенкама. Пећи на 180 степени Ц око 40 мин.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана