КОРАК ПО КОРАК: Плетена погача - изазов за искусне домаћице (ВИДЕО)

Novosti online

10. 02. 2023. у 15:00

ДОМАЋА погача по традиционалној рецептури

КОРАК ПО КОРАК: Плетена погача - изазов за искусне домаћице (ВИДЕО)

Фото: Приватна Архива

Рецепт за плетену погачу чији ће вас укус одушевити. 

Плетена погача - састојци:

300 мл млека

500-550 гр брашна
мало соли
1 јаје
20 гр квасца
1 кашичица шећера
50 мл уља

Плетена погача - припрема:
 

У млако млеко потопити квасац и додати шећер и две кашике брашна. Оставити да нарасте. Нарасли квасац сипати у ванглицу, додати јаје, уље, брашна, соли и замесити средње тврдо тесто. Оставити да одмори на собној температури 30 мин.

Истрести на сто и поделити на 12 једнаких дела. Сваки део развући у ваљак дужине 59 цм. На средину стола поређати 6 ваљка, а преко њих такође 6 ваљка... Плетење саме погаче погледајте на каналу, није тешко, само треба пажљиво пратити баку која то полако ради да би се схватило.

Фото: Приватна Архива

Погачу ставити у плех 22цм који сте обложили пек-папиром. Покрити фолијом и крпом да одстоји и одмара око 30 мин. Нараслу погачу по жељи премазати жуманцетом и посути семенкама. Пећи на 180-190 степени око 40 мин. па покрити крпом да омекне.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно!