ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА ВРХУНСКОГ УКУСА: Ако волите слатко, ово је идеалан колач

Novosti online

07. 02. 2023. у 12:00 >> 17:11

АКО СТЕ У ПОТРАЗИ са новим рецептом, имамо савршено решење.

ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА ВРХУНСКОГ УКУСА: Ако волите слатко, ово је идеалан колач

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Чоколадни колачи су многима омиљена посластица. Углавном се праве једноставно. Уколико волите лешнике, у чоколадном колачу ћете их заволети још више.

Састојци за чоколади колач са лешницима

  • 3 јаја
  • 250 гр брашна
  • 1/2 прашка за пецива
  • 3 кашике шећера
  • 50 гр млевених ораха на крупније
  • 200 гр киселе павлаке
  • 100 мл млека
  • 100 гр чоколаде

Припрема чоколадног колача са лешницима:

Умутити јаја, додати наведене састојке, чоколаду истопити и све добро изједначити. Сипати у подмазан плех, посути брашном величине 22 цм.

Пећи на 190-200 степени око 40 мин.

Посути прах шећером и сећи охлађен. Фантастичан уз кафу, чај и дружења, а деца га обожавају. Такође, одозго колач можете прелити чоколадом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СРАМОТА НАД СРАМОТАМА! Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници