МЛЕЧНА ПОГАЧА: Пенаста и фантастичног укуса ( ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

06. 02. 2023. у 15:00

ТОЛИКО је укусна, да ћете желети парче више

МЛЕЧНА ПОГАЧА: Пенаста и фантастичног укуса ( ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

САСТОЈЦИ - Млечна погача:

20 гр квасца

1 кашичица шећера и мало соли
400 мл млека
2 јаја
50 гр растопљено маслаца
још мало маслаца за премазивање
700 гр брашна
сусам

жуманце

Припрема - Млечна погача:

Растопити квасац са шећером па сипати у ванглицу. Додати  јаја, растопљен маслац, млеко, брашно и со, и замесити глатко тесто које одмара 30 мин на собној температури.

Тесто развући на сто, па поделити на два- три дела. 

Оклагијом развући у правоугаоник, мало премазати маслацем и увити у ролат, па исећи мале ролате. Тепсију  24 цм премазати уљем и ређати ролатиће у круг и средину. 

Покрити да надође око 20 мин. Премазати жуманцетом и посути семенкама.  Пећи на 180 степени око 45 мин. Покрити крпом  и оставити 15 мин. па извадити из плеха.

Уживајте...

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПИСМЕНИ ЗАДАТАК О КОМЕ ПРИЧА СРБИЈА: Ђак је одабрао да пише овој значајној личности, ево коју оцену је добио