ТАЈНА ЈЕ У НАЧИНУ СЛАГАЊА: Кромпир из рерне на ДРУГАЧИЈИ НАЧИН - а све састојке вероватно и сад имате у кухињи

Novosti online

05. 02. 2023. у 09:00

КРОМПИР заиста може да се прави на много начина. Зато испробајте и ову варијанту

ТАЈНА ЈЕ У НАЧИНУ СЛАГАЊА: Кромпир из рерне на ДРУГАЧИЈИ НАЧИН - а све састојке вероватно и сад имате у кухињи

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Кромпир је намирница која може да се припрема на много начина и одличан је прилог главном јелу.

Рецепт за кромпир из рерне

  • 500 г кромпира
  • 200 г киселе павлаке
  • 2 јајета
  • 100 мл млека
  • 4 чена белог лука
  • уље
  • суви зачин или со

Ова мера је за две особе... Кромпир ољуштити и исећи на колутове.

Тепсију подмазати. У чинију истрести павлаку јаја, бели лук и млеко и све изједначити. Кромпир поређати у тепсију и прелити са павлаком.

Протреси добро. Пећи на 220 степени Ц око 50-60 мин. Служито топло.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници