ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ СА КНЕДЛАМА: Рецепт за здрав оброк "на кашику" уз обавезну проју (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 02. 2023. у 21:00

РАЈ за уста и стомак.

ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ СА КНЕДЛАМА: Рецепт за здрав оброк на кашику уз обавезну проју (ВИДЕО)

Фото: YT принтскрин/Jelajelena Petrovic

За пилећи паприкаш са кнедлама је потребно:

500 гр пилећег меса

500 гр кромпира
1 јаје
ловоров лист
2 шаргарепе
1 главица лука
1 зеленa паприкa
1 шоља парадајза куваног или млевеног

Фото: Бакина кухиња

 


1 кашичица алеве паприке
1 кашикa брашна
1/2 кашике гриза
1 кашика  сувог зачина
50 мл. уља
першунов лист
со
бибер

Како се припрема пилећи паприкаш:

На уљу издинстати сецкан лук, додати сецкану шаргарепу, као и сецкану зелену паприку. Кад се издинста додати пилетину, па још динстати. 

Додати алеву паприку, зачин суви и со, ловоров лист и куван парадајз, па налити водом. Кад се већ месо скувало умутити јаје у мању чинију са кашиком брашна и мало гриза, додати врло мало воде и 1 кашичицу уља па изједначити.

Кашичицом вадити кнедлице и убацити у паприкаш. Оставити да се још кува 10 минута док кнедле не омекну. 

Фото: Бакина кухиња

 

Додати мало бибера и першуновог листа. Паприкаш је готов. Пријатно. Уз паприкаш идеално иде и мекана проја.

Проја - састојци: 

130 гр кукурузног брашна

50 мл уља
200 мл јогурта
соли
1/2 прашка за пециво

Све изједначити и пећи на 200 степени око 35 минута да порумени. Торта јој није равна.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно!