ПОГАЧА СА ЉУТИМ ЧВАРЦИМА: Рецепт за најмекшу пуњену фокачу (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 02. 2023. у 14:40

ПОГАЧА која је одлична за све прилике

ПОГАЧА СА ЉУТИМ ЧВАРЦИМА: Рецепт за најмекшу пуњену фокачу (ВИДЕО)

Фото: YT принтскрин/Jelalejena Petrovic

Погача са љутим чварцима - састојци:

350 гр брашна

200 мл воде
15 гр квасца
1 кашичица шећера
4 кашике маслиновог уља
мало соли

Погача са љутим чварцима - састојци за надев:

Фото: Бакина кухиња

 

100 гр сира коцкице

мало маслинки
5 кашика чварака заљућених
1 парадајз
50 гр шунке или суџука
оригано, крупна со, ким
1 жуманце
мало уља

Погача са љутим чварцима - припрема:

У млакој води растворити квасац и шећер па додати уље брашно со и замесити глатко тесто, покрити га и оставити га мало да одмори 30 минута.

Фото: Бакина кухиња

 

Развући рукама тесто без мешења величине плеха. Намазати тесто маслиновим уљем.  Масним рукама направити рупе у тесту у ту убацити сецкан сир, кулен, маслинке, чварке.

Насећи рузмарина, а може мало и белог лука, завући веће комаде у тесто. Премазати жуманцетом и маслиновим уљем, посути ориганом крупном сољу и  кимом.

Пећи на 200 степени око 35 минута, да лепо порумени. Врхунска... Добили сте фантастичну фокачу на бакин начин.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно!