У КУХИЊИ ЈОРДАНСКЕ КРАЉЕВСКЕ ПОРОДИЦЕ: Гордон Ремзи у новој сезони серијала "Скривени укуси света"

Н. Д.

15. 06. 2024. у 15:35

ЗА прослављеног светског кувара и ТВ лице Гордона Ремзија храна је капија за упознавање различитих култура, али и пролаз ка душама људи и њиховом дому.

У КУХИЊИ ЈОРДАНСКЕ КРАЉЕВСКЕ ПОРОДИЦЕ: Гордон Ремзи у новој сезони серијала Скривени укуси света

Фото Национална географија

Управо зато овај гастро-уметник, у четвртој сезони, кулинарско-путописног серијала "Скривени укуси света", који се на каналу Национална географија емитује од 16. јуна, недељом, у 22.00, води нас у нову авантуру упознавања различитих кухиња света.

Пред нама је шест нових једночасовних епизода током којих ће Ремзи прошетати од Блиског Истока преко Хаваја до Шпаније. Овог пута чувени кулинар своју авантуру започиње на прелепом, али опасном Флорида Киз коралном архипелагу, где ће се на мору, али и копну, суочити са многобројним изазовима током сакупљања ретких, али неодољивих зачина за специјалитете типичне за тамошњу кухињу. Путешествије наставља на обалама Ирске, где час на стрмим литицама лови ракове, а затим се сели на копно како би са локалним становништвом учествовао у традиционалном купању оваца.

Фото Национална географија

Наравно, све у сврху откривања специфичних арома ове вечито зелене земље. Видећемо га и на Хавајима, где ће нам спремити чувени специјалитет познатији као "оно", а затим нас води у Мароко, где открива тајне берберске кухиње. Сакупљаће и шкољке на неприступачним литицама шпанске Галиције, истраживаће кубанску кухињу, а врхунац сезоне биће припремање специјалног оброка за краљевску породицу Јордана у Петри.

- Увек волим да изађем из своје кухиње и да се упустим у нову гастрономску пустоловину. Није лоше повремено упрљати руке, а овог пута тога је било доста. Највећи изазов био ми је лов на краљевске крабе. Чини ми се да сам напокон наишао на противника који уме подједнако добро да барата својим кљештима као ја ножем у кухињи - уз смех поручује прослављени шеф кухиње, додајући да му је ова сезона била и нова шанса за упознавање различитих кулинарских култура са којима до сада није имао додира.

Фото Национална географија

- Захваљујући овој емисији научио сам се скромности. Лако је бити шеф у својој кухињи, али када ти локалци са гађењем прокоментаришу неко од њихових јела које си припремио пун поноса, онда потпуно схватим како су се осећали кандидати у мојој "Пакленој кухињи". Сада знам да чак и најбољи увек могу још нешто да науче - каже Ремзи.

- Најважнији савет за све који се отисну у сличну авантуру јесте да увек буду отвореног ума, јер ће се тако лакше уклопити у локалну заједницу и на прави начин доживети културу и обичаје земље коју посећују - сматра познати ТВ водитељ који у овом серијалу преузима улогу ученика, тежећи да открије "Скривене укусе света".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РАСПОРЕЂЕНО 110.000 ВОЈНИКА, РУСИ КРЕЋУ У ЗАВРШНИ УДАР НА ПОКРОВСК: Са тиме би могли заузети средње велику европску државу

РАСПОРЕЂЕНО 110.000 ВОЈНИКА, РУСИ КРЕЋУ У ЗАВРШНИ УДАР НА ПОКРОВСК: "Са тиме би могли заузети средње велику европску државу"

РУСИЈА не показује знакове повлачења у рату против Украјине. Напротив, Москва је појачала далекометне ударе на украјинске градове и нападе дуж целе линије фронта. Војни стручњаци истичу да је руска страна усвојила нове тактике, ослањајући се на масовну употребу дронова и малих диверзантских јединица, пише The New York Times.

10. 08. 2025. у 20:18

ЕВО КО ЈЕ ТРОСТРУКИ УБИЦА ИЗ ГЊИЛАНА: Био у друштву са Куртијем, Османијевом и Харадинајем

ЕВО КО ЈЕ ТРОСТРУКИ УБИЦА ИЗ ГЊИЛАНА: Био у друштву са Куртијем, Османијевом и Харадинајем

ТРИ особе су убијене, а неколико је рањено у пуцњави која се догодила данас у Гњилану, док је осумњичени нападач у бекству, пренела је Коха. Болница у Гњилану саопштила је да је на лицу места констатована једна смрт, а да су две особе пребачене у Ургентни центар без знакова живота.

10. 08. 2025. у 18:11

Коментари (0)

ИЗВОР ЗДРАВЉА И РАДОСТИ ЗА ЧИТАВ ЖИВОТ: Мајчино млеко нема замену