ТАЊИР ПУН ВИТАМИНА: У салати, чорби, или уз месо, коренасто поврће идеално је против вируса

В. Н.

15. 01. 2023. у 18:50

ДА бисте и у зимском периоду остали у складу са природом, на трпези би најчешће требало да се нађе коренасто поврће - шаргарепа, пашканат, целер, цвекла и друго.

ТАЊИР ПУН ВИТАМИНА: У салати, чорби, или уз месо, коренасто поврће идеално је против вируса

Фото: Shutterstock

Коренасто поврће по правилу садржи витамине Ц, Б и витамин А. Богато је и антиоксидансима и стога је идеалан штит од многобројних вируса.

Ове намирнице могу да се једу свеже и куване, а најбоље се комбинују са месом.

Препорука је да један дан као прилог једете салату од свеже шаргарепе или целера, а други дан да их скувате у некој чорби.

Јер, ниска температура успорава метаболичке процесе и захтева храну која се више термички обрађује и јаче је енергетске вредности.

БОНУС ВИДЕО - Рецепт за домаћи намаз од авокада: Сластан и брз доручак

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ НАВИЈАЧЕ! Почели тучу на ЕУРО 2024, али када се чуло Јуриииш! - нису се провели добро (ВИДЕО)