У ЛОЗНИЦИ ОДРЖАНО ТРОДНЕВНО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА УГОСТИТЕЉСКИХ ШКОЛА Ђачке ђаконије за сваку згоду

Владимир Митрић
Владимир Митрић

26. 03. 2024. у 05:00

ЈЕДИНИ град у Јадру био је домаћин тродневног Републичког такмичење угоститељских школа. Како је, још током отварања манифестације истакао представник организатора, директор Економске школе у Лозници, професор Милан Недељковић, учествовало је укупно 86 ученика из 32 образовне установе широм Србије.

У ЛОЗНИЦИ ОДРЖАНО ТРОДНЕВНО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА УГОСТИТЕЉСКИХ ШКОЛА   Ђачке ђаконије за сваку згоду

фото в митрић

У присуству представника Министарства просвете и технолошког развоја, Ђоке Петровића, те просветне инспекторке Гордане Стојановић, беседио је и председник Заједнице средњих економских школа Новица Новаковић, директор једне такве институције у Сремској Митровици, а ђаци су потом најпре полагали теоријски тест, док је практични део надметања организован у Бањи Ковиљачи, лозничком Спортском центру и у Научно-образовно-културном центру у Тршићу.

Чланове централне комисије чинили су поменути представник Министарства просвете, Ђорђе Стојановић из Високе хотелијерске школе, који је био и састављач тестова, те Зоран Окулић као ментор и домаћин, професор Недељковић.

И, ученици су се такмичили у пет дисциплина, а у услуживању гостију током пословног ручка најбоља је била Анђела Атанасовски из Угоститељско-туристичке школе у Београду, испред Сање Јојкић из СШ "Светозар Милетић" у Новом Саду и Милана Батак који у Новом Београду похађа Туристичку школу.

У изради барских мешавина тријумфовала је Анђела Караџић из СШ "Светозар Милетић" у Новом Саду, друго место освојио је Ненад Ристић из лозничке школе, а треће Немања Врањешевић из новобеоградске СТШ.

После припремања јела по задатом менију, без премца била је Јована Јовичић из домаће установе, а следе Марко Барбуловић из Кладова и Андреа Фара из Угоститељско-туристичке школе у Београду.

Припремање "а ла карт" јела, од понуђених намирница, била је област у којој је доминирала Анђела Вељковић, ученица Угоститељско-туристичка школе у Нишу, док су се иза ње пласирали Анастасија Риђошић из ЕШ "9. мај" у Сремској Митровици и Виктор Деак из економске школе "Боса Милићевић" у Суботици.

У припремњу ресторанских посластица убедљиво најуспешнија била је Лозничанка Јасна Исаковић, коју су следиле Марија Јовановић из УТШ у Београду и Наталија Ђурић из економске школе "Стана Милановић" у Шапцу.

Такмичари који су освојили прва три места у свих пет дисциплина добили су пехаре, дипломе и поклоне спонзора, а сви учесници такмичења - захвалнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПИСМЕНИ ЗАДАТАК О КОМЕ ПРИЧА СРБИЈА: Ђак је одабрао да пише овој значајној личности, ево коју оцену је добио