ТОРТА СА ГРИЗОМ, ПУДИНГОМ И ПИШКОТАМА: Кремаста, јефтина, не пече се
Ако волите јефтине торте, а уз то и чоколадне торте које се не пеку, ово је одлична кремаста посластица за вас.

Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
- око 200г пишкота
- 100мл млека
Фил 1:
- 12 кашика гриза
- 1л млека
- пола маргарина (125г) или маслаца
- 4-5 кашика шећера
- 3 жуманца
Фил 2:
- 4 пудинга од чоколаде
- 1л млека
- пола маргарина или маслаца (125г)
- око 4-5 кашика шећера
Припрема:
Први фил - у шерпу са млеком додајте јаја и гриз па закувајте уз стално мешање. Додајте шећер по укусу. Гриз треба добро да се укува. У куван гриз додајте маргарин и мешајте док се не истопи.
Други фил - скувајте 4 пудинга у литар млека. У готов пудинг додајте другу половину маргарина и мешајте док се не истопи.
У плех ређајте пишкоте које сте прво умочили у млеко. Затим ставите жути па чоколадни фил. Поспите кокосом и оставите да се охлади у фрижидеру пар сати.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ВАСИНУ ТОРТУ: Нема лепше, ни укусније торте - ненадмашна је (ВИДЕО)
24. 03. 2025. у 11:30

ЛОАРА ТОРТА: Посластица јединственог рецепта, фантастичног укуса
13. 03. 2025. у 15:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)