РАЈСКИ КОЛАЧ: Идеалан за љубитеље чоколаде, а укус је више него рајски

Новости онлине

23. 03. 2025. у 14:30

Овај колач с правом носи тако претенциозни назив.

РАЈСКИ КОЛАЧ: Идеалан за љубитеље чоколаде, а укус је више него рајски

Foto: Jutjub/Printskrin/Igy the cook

Састојци:

За фил:

  •  250 г чоколаде за кување,
  •  200 г чврсте лешњак – ноугат креме,
  • 7,5 дл слатке павлаке,
  • 120 г насецканих лешника

За бисквит:

  •  3 јаја,
  •  3 кашике хладне воде,
  • 100 г шећера,
  •  500 г брашна,
  • 150 г какаоа,
  • 1 прашак за пециво,
  • 250 г густина

За декорацију:

  • 1 кашика какаоа

Припрема:

Фил: Нарежите нугат и чоколаду за кување. У шерпи загрејте слатку павлаку (не пустите да прокључа), склоните са шпорета, додајте нарезани нугат и чоколаду и мешајте док се не истопи. Пребаците у пластичну посуду и оставите у фрижидеру најмање 4 сата да се охлади. Најбоље је оставити преко ноћи у фрижидеру. У тигању без масноће пропржите сецкане лешнике док не добију златно браон боју. Пребаците на тањир и оставите да се охлади.

Бисквит: Загрејте рерну на 175 °Ц. Одвојите жуманца од беланаца. Учврстите беланца са 3 кашике хладне воде. Полако додајте шећер, непрестано мешајући. У мешавину беланаца додајте једно по једно жуманце. Помешати брашно, какао, прашак за пециво и крему и просијати кроз ситно сито. Постепено додавати у смесу од јаја и пажљиво мешати ручним миксером. Посуду за печење 20 к 30 – 35 цм обложите папиром за печење, истресите тесто, поравнајте и ставите у рерну на 20 минута. Печену торту оставити у искљученој, отвореној рерни око 5 минута. Затим оштрим ножем одвојите ивице и оставите на решетки да се охлади. Хладан колач протресите, преполовите по дужини, да добијете два бисквита. Оштрим дугим ножем одвојите папир од доњег кекса и вратите један кекс у посуду за печење.

Сада можете завршити фил. У охлађену мешавину кајмака и чоколаде додати тостиране лешнике и миксером мешати док не постане получврста. Да крема буде бржа, чинију са кремом ставите у хладну воду са коцкицама леда. На крају премазати 2/3 креме на бисквит, поравнати, прекрити другим бисквитом и премазати остатком креме. Оставити у фрижидеру да се добро охлади и посути какао прахом.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

НЕОЧЕКИВАНО: Ево шта ради Ана Ивановић, док свет прича о разводу! Српкиња изненадила све (ФОТО)