ИДЕАЛНА ПОСЛААСТИЦА ЗА СУТРАШЊИ ЂУРЂЕВДАН: Домаћи ишлери - Топе се у устима

Новости онлине

05. 05. 2024. у 15:00

Што дуже стоје, то су лепши. Ниједна слава, па ни Ђурђевдан није могла да прође без посластица са чоколадом, а ишлери су, чини се, предњачили, јер су и лепи “на око” и могу дуго да стоје.

ИДЕАЛНА ПОСЛААСТИЦА ЗА СУТРАШЊИ ЂУРЂЕВДАН: Домаћи ишлери - Топе се у устима

Foto: Shutterstock

Због тога су и успели да опстану, па је рецепт за њих и данас један од најпопуларнијих и најтраженијих.

Састојци:

  • 3 јајета
  • 300 г путера
  • 120 г печених лешника
  • 200 г брашна
  • 150 г чоколаде за кување
  • 100 г шећера у праху
  • 120 г кристал-шећера

Припрема:

У посуду ставите 100 грама шећера у праху и 180 грама путера који је претходно стајао на собној температури. Добро умутите миксером, па додајте једно жуманце и наставите да мутите да се састојци лепо сједине. У смесу додајте 100 грама печених млевених лешника, а онда и брашно и умесите тесто.

Тесто за ишлере прекријте прозирном фолијом и оставите да одстоји. Нећете погрешити ни ако тесто стоји преко ноћи у фрижидеру - то ће помоћи да се лепше испече.

У посуди за кување на пари разбијте два цела јајета, додајте 120 грама кристал-шећера и умутите, па додајте 75 грама изломљене црне чоколаде и ставите на ринглу да се кува. Фил је готов кад варјачом повучете по дну посуде у којој се фил кува и варјача остави траг.

Тад скините посуду са филом са рингле, одмах додајте путер и мутите, па оставите преко ноћи да се добро охлади.

Немојте да страхујете да ће фил за ишлере почети да цури, јер сте убацили путер у врућ фил - он ће, заправо, добити свиленкасту текстуру кад одстоји преко ноћи и биће савршен за спајање ишлера.

На побрашњену радну површину пребаците тесто, развуците га оклагијом, па чашицом или модлом вадите медаљончиће и ређајте их у тепсију коју сте претходно обложили пек-папиром. Пеците их у рерни на 180 степени док не добију нежну браон боју. Водите рачуна да их не препечете, јер је тесто за бисквит веома осетљиво.

Кад се бисквит охлади, пребаците охлађени фил у дресир-кесу и истисните мању количину на један медаљончић, па га преклопите другим. Тако утрошите све бисквите и фил.

У шерпици растопите преосталих 75 грама чоколаде за кување, додајте мало уља да би глазура била сјајнија, па сваки ишлер врхом умочите у растопљену чоколаду и оставите да одстоји док се глазура не стегне.

(оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)

Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.

13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10

Коментари (0)

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)