ЛАКО И ЈЕДНОСТАВНО, А ГОСТИ ЋЕ БИТИ ОДУШЕВЉЕНИ! Најбоље славско жито са какаом
ОДУШЕВИЋЕТЕ све госте, направите најбоље славско жито са какаом.

Фото Shutterstock
Никољдан је најчешћа крсна слава међу Србима. Спремите најбоље славско жито за Светог Николу и то са какаом. Добар предлог јесте славско жито са бадемима и медом. Овај рецепт подразумева да се целим орасима и какао прахом украси славско жито.
Потребно:
* 520 г пшенице белије
* 350 г млевених ораха
* 310 г шећера у праху
* 10 г ванилиног шећера
* 1/3 кашичице цимета
За украшавање:
* 100 г целих ораха
Рецепт за најбоље славско жито са какаом:
Пшеницу за славско жито очистите, па је убаците у већу посуду и прелијте водом. Оставите тако да преноћи, процедите, па налијте свежом водом. Кувајте на средњој ватри док не прокључа, па смањите температуру и наставите да кувате док пшеница не омекша.
Процедите поново, али воду у којој се кувала пшеница сачувајте са стране. Самељите пшеницу, па додајте млевене орахе, шећер у праху, ванилин шећер и цимет. Сједините састојке добро, па распоредите славско жито у чиније за сервирање. Украсите ивице целим орасима, а у средину ставите какао у облику крста.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)