ДОБРЕ СТАРЕ ОБЛАНДЕ СА ЏЕМОМ ОД ШЉИВА: Старинска посластица којој нема равне - сви ће обожавати овај колач
Обланде су колач који се прави веома лако и брзо, а наше баке су га обожавале
Састојци:
- 2 листа обланде
- 3 паковања пишкота
- 700гр. џема од шљива
- 200мл. воде
- 200гр. шећера
- 250гр. маргарина
- 300гр. чоколаде
- 300гр. млевених ораха
- 300г. млевеног кекса
Припрема: У дубљу шерпу ставити воду и шећер да проври. Додати маргарин и чоколаду и када се све растопи и проври, склонити са рингле. У врелу смесу додати млевени кекс и орахе. Када сте направили фил можете да приступите мазању обланде.
На један лист обланде намажите џем од шљива па ставите фил, а потом опет слој џема од шљива, а онда пишкоте натопљене у млеку. Преко пишкота намажите џем, па фил, па џем па други лист обланде. По врху опет можете да ставите џем и орахе. Оставите да се колач стегне у фрижидеру пар сати.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
"ДАЋЕМО КОЛИКО ГОД ПАРА ТРЕБА, САМО ОСТАНИ СА НАМА" Откривен мотив троструког убиства у Књажевцу, Алекс (22) због овога побио најближе?
ЈУТРО након злочина у Књажевцу, у кући у којој је Алекс Милојевић (22) из Књажевца хицима из ваздушне пушке убио свог оца (60), бабу (83) и деду (81), на затвореној капији стоји полицијска трака, а никог од рођака нема унутра...
07. 06. 2024. у 12:35 >> 13:01
УКРАЈИНА ГАЂАЛА ЛУГАНСК АМЕРИЧКИМ РАКЕТАМА: Више мртвих и десетине рањених - жестока реакција Москве (ФОТО/ВИДЕО)
МИНИСТАРСТВО одбране Русије оптужило је данас украјинску војску да је у нападу на Луганск користила пет пројектила "атакамс" које су Кијеву испоручиле САД.
07. 06. 2024. у 13:37
КАРЛЕУША ПРИЈАВИЛА ТОШИЋА ЗА НАСИЉЕ: Физички напао њу и њеног пријатеља?
ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша пријавила је полицији, рано јутрос око 5.15 сати, да ју је напао бивши муж Душко Тошић.
08. 06. 2024. у 09:01
Коментари (0)