НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА КРЕМПИТЕ: Хрскаве корице и најфинији крем, а за припрему не треба више од пола сата
Кремпита по овом рецепту прави се никад брже, а савршено је кремаста.

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuzhina e Albës
Састојци:
- 6 јаја
- 200 г шећера
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 4 кашике брашна
- 1,5 л млека
- 1 паковање лиснатог теста
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Беланца и жуманца пажљиво раздвојите. Жуманца добро умутите са 150 грама шећера, а потом додајте и брашно. Од млека одвадите мало, па размутите пудинг, а преостало млеко ставите на ринглу да се кува. Сипајте у њега размућени пудинг и умућена жуманца, па кувајте уз константно мешање док се не згусне. Од беланаца и 50 грама шећера умутите чврст снег, па умешајте у врући фил. Лиснато тесто мало развуците оклагијом, на пар места га избушите виљушком, па га пеците на обрнутом плеху 10 до 15 минута док не порумени. Када је печено поделите га у два дела, један ставите на дно тепсије, премажите га кремом, па одозго ставите други део коре. Пре служења поспите шећером у праху, сеците на коцке и служите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)