ОРИГИНАЛНИ ЧИЗКЕЈК ПО ДЕТАЉНОМ РЕЦЕПТУ ЗА ПОЧЕТНИКЕ: Нема једноставнијег начина, а успева чак и неискусним домаћицама
Уколико сте почетник у кухињи а желели би сте да спремите неку посластицу за породицу и пријатеље, овај рецепт је идеално решење за вас!
Детаљан рецепт за чизкејк са бобичастим воћем идеалан за почетнике.
КОРА
- Помешати 300г млевеног кекса (препорука - плазма)
- 125г отопљеног маргарина/путера и мало млека (50 - 100мл), тек толико да се кора лепо обликује.
- Умесити кору рукама па пребацити у калуп.
- По жељи додати шећер у праху.
БЕЛИ ФИЛ
- Умутити 500мл слатке павлаке у чврст снег.
- Додати 400г несланог (неутралног) сира (препорука Елла сир)
- Додати шећер у праху по укусу 50-100г, (савет-додавати кашику по кашику па пробати, нема потребе додавати ни превисе сецера јер је слатка павлака већ сама по себи слатка).
- Додати кесицу истопљеног желатина (припремити по упутству са кесице). Додавати мало по мало и мутити миксером. Када се све изједначи сипати преко коре.
ВОЋНИ ФИЛ
Воће по избору прокувати у шерпици са шећером (по укусу). Количина воћа је произвољна (ја углавном користим од 400 до 800г воћа).
Додати кесицу истопљеног желатина и добро промешати па сипати преко фила. Оставити у фрижидеру на пар сати или преко ноци.
Савет:
Уколико будете користили јагоде или вишње обавезно када се воће охлади, убацити у блендер како би се направила каша. Када су малине у питању нема потребе.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)
У РЕПУБЛИКУ Србију ушла је велика железничка композиција натоварена са 50 оклопних борбених транспортера БТР-80А који ће појачати јединице Војске Републике Србије. То је поклон мађарског премијера Виктора Орбана српском председнику Александру Вучићу.
01. 06. 2024. у 13:24
ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПЕКТАКЛ – ДРУГА ШАНСА ЗА МИЛИОНЕРЕ ИЛИ 15. ТИТУЛА ЗА КРАЉЕВЕ? Погледајте шта нас очекује у финалу Лиге шампиона!
Након финала Лиге Европе и Лиге конференција, ове суботе у Лондону се одржава и финале Лиге шампиона!
01. 06. 2024. у 15:00
"СЛОМИЛО МЕ ЈЕ, ПОТПУНО" Смрт у дому Снежане Савић - глумица месецима ћутала: "Много ми је тешко..."
ДОМ драмске уметнице почетком године завијен је у црно, а она од тог трена не може да дође себи.
30. 05. 2024. у 20:59
Коментари (0)