ОРИГИНАЛНИ ЧИЗКЕЈК ПО ДЕТАЉНОМ РЕЦЕПТУ ЗА ПОЧЕТНИКЕ: Нема једноставнијег начина, а успева чак и неискусним домаћицама

Novosti online

16. 08. 2023. у 21:00

Уколико сте почетник у кухињи а желели би сте да спремите неку посластицу за породицу и пријатеље, овај рецепт је идеално решење за вас!

ОРИГИНАЛНИ ЧИЗКЕЈК ПО ДЕТАЉНОМ РЕЦЕПТУ ЗА ПОЧЕТНИКЕ: Нема једноставнијег начина, а успева чак и неискусним домаћицама

Foto: Jutjub/Printskrin/Jaja i kobaja

Детаљан рецепт за чизкејк са бобичастим воћем идеалан за почетнике.

КОРА

  • Помешати 300г млевеног кекса (препорука - плазма)
  • 125г отопљеног маргарина/путера и мало млека (50 - 100мл), тек толико да се кора лепо обликује.
  • Умесити кору рукама па пребацити у калуп.
  • По жељи додати шећер у праху.

БЕЛИ ФИЛ

 
  • Умутити 500мл слатке павлаке у чврст снег.
  • Додати 400г несланог (неутралног) сира (препорука Елла сир)
  • Додати шећер у праху по укусу 50-100г, (савет-додавати кашику по кашику па пробати, нема потребе додавати ни превисе сецера јер је слатка павлака већ сама по себи слатка).
  • Додати кесицу истопљеног желатина (припремити по упутству са кесице). Додавати мало по мало и мутити миксером. Када се све изједначи сипати преко коре.

ВОЋНИ ФИЛ

Воће по избору прокувати у шерпици са шећером (по укусу). Количина воћа је произвољна (ја углавном користим од 400 до 800г воћа).

Када добијете кашасту смесу тада је готово. Оставити да се у потпуности охлади, зато вам је мој савет да воће припремите на поцетку како би се охладило за време прављена коре и фила.
Додати кесицу истопљеног желатина и добро промешати па сипати преко фила. Оставити у фрижидеру на пар сати или преко ноци.

Савет:

Уколико будете користили јагоде или вишње обавезно када се воће охлади, убацити у блендер како би се направила каша. Када су малине у питању нема потребе.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)

ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)

У РЕПУБЛИКУ Србију ушла је велика железничка композиција натоварена са 50 оклопних борбених транспортера БТР-80А који ће појачати јединице Војске Републике Србије. То је поклон мађарског премијера Виктора Орбана српском председнику Александру Вучићу.

01. 06. 2024. у 13:24

Коментари (0)

Иновација из Јапана као савршен додатак колекцији „Art Must Go On“ Бате Спасојевића