СОЧНИ КОЛАЧ ОД КАЈСИЈА: Кад већ једете слатко нека то буде домаћи и најквалитетнији колач од сочног воћа

14. 08. 2023. у 19:00

Најбољи и најмекши клач је онај који се прави са кајсијама и меканим бисквитом који се топи у устима

СОЧНИ КОЛАЧ ОД КАЈСИЈА: Кад већ једете слатко нека то буде домаћи и најквалитетнији колач од сочног воћа

Foto: Jutjub/Printskrin/Бакина кухиња

Сезона кајсија је управо почела, а многи сматрају да су оне изузетно здраве воћкице, стога их искористите као главни састав за уксни колач:

Потребно за бисквит:

  • 3 јаја
  • 3 кашике шећера
  • 5 кашика брашна
  • 1 кашика млевене плазме
  • 50 мл. уља
  • 200 мл киселог млека
  • 1 прашк за пециво

И још је потребно:

  • 800 гр. зрелих кајсија

И још:

  • 2 пудинга од слатке павлаке
  • 50 гр маслаца
  • 4 кашике шећера
  • 500 мл. млека

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, млевену плазму, уље, кисело млеко и све добро измешати.

Плех 24 цм обложити пек папиром. Сипати пола теста у плех и распоредити. Пећи на 200 степени око 10 мин само мало да запече.

Пудинг скувати у млеку, додати шећер. У врућ пудунг убацити коцке маслаца и изједначити. Прохладити мало, па распоредити пола кајсија.

Преко кајсија сипати другу половину пудинга, па остатак теста. У тесто распоредити остатак кајсија. Пећи на 200 степени око 50-55 мин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

МЛАДИ СРБИН ЗАПРЕПАСТИО АМЕРИКУ! Шутира боље од свих Срба - и не, није син Пеђе Стојаковића (ВИДЕО)