КРЕМАСТО И УКУСНО: Направите сами домаћи пудинг од ваниле
ПУДИНГ је десерт који сви воле

Foto: Profimedia
За домаћи пудинг од ваниле неће вам требати пуно времена, а ни састојака.
Лако се прави, а о укусу је сувишно говорити.
Пудинг од ваниле - Састојци:
400 мл млека
30 г густина
1 жуманце
1 кашика шећера
1 кесица ванилин шећера и пола штапића ваниле
Пудинг од ваниле - Припрема:
У шољу ставити жуманце, густин и једну кашику млека, па добро промешати.
У шерпу ставити остатак млека, шећер и ванилин шећер и загрејати до кључања.
Пре него што прокључа, полако усути мешавину густина, жуманцета и млека, и мешајући додати издробљену половину штапића ваниле.
Кувати на лаганој ватри док се не згусне.
Пудинг сипати у претходно поквашене чиније и охладити.
Пре служења можете посути боровнице, малине или јагоде.
Препоручујемо

КРЕМАСТИ КОЛАЧ ПО СТАРИНСКОМ РЕЦЕПТУ: Једноставан и брз, а укус савршен! (ВИДЕО)
09. 06. 2023. у 17:45

ДУГОРОЧНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА АВГУСТА: Тек нас чека пакао и температурни рекорди - лето се не предаје
НАЈНОВИЈА временска прогноза евопских стручњака за август показује прохладнији почетак месеца у централним деловима Европе, али се већ наговештава повратак суптропског гребена и новог таласа врелог времена. Услед присуства ниског притиска на северу континента, стварају се услови за нови топлотни талас који ће погодити већи део Европе, пише Severe Weather Europe.
04. 08. 2025. у 20:19

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

3О ЛЕТА ОД "ОЛУЈЕ" - РУДАН ОШТРО О ХРВАТИМА: "Колико је Срба плутало у бунарима јер се нису укрцали у тракторе..."
ВЕДРАНА Рудан је коментарисала политичку и друштвену климу у Хрватској.
03. 08. 2025. у 16:23
Коментари (1)