УЧИТЕ ОД НАЈБОЉИХ: Уз "Миретову кухињу" ћете са лакоћом спремити јела из далеких земаља као прави професионалац
ВОЛИТЕ да испробавате нове ствари, јела и научите нове технике и трикове у кухињи - онда је "Миретова кухиња" право место за Вас. Уз његове рецепте постаћете професионалац, чак иако никада нисте крочили у кухињу.

Фото: Приватна архива
Миркова прича почиње још са његових десет година, када је сам показао љубав према кувању.Тада се емитовала емисија “Кувати срцем”, коју је радо гледао и почео са записивањем својих првих рецепата. Кад год је мајка спремала неко јело, Мирко је био поред ње и помно пратио сваки њен корак, како би научио што више. Још тада је свима било јасно чиме ће се Мирко бавити у животу.
Сигуран у свој животни позив, Мирко ће у разним ресторанима и хотелима, од искуснијих кувара научити да комбинује и припрема исте намирнице на различите начине. Радећи овај посао упознао је доста интересантних људи са којима дели иста интересовања и љубав према кувању. Управо му је то дало идеју да покрене инстаграм страницу "Миретова кухиња" која је нека врста кулинарског приручника за све оне који желе необично и воле да експериментишу. Оно што Мирка издваја од остатка инстаграм кувара јесу богати и разноврсни рецепти који су до ситних детаља појашњени, како би и почетник у кухињи могао да спреми јело као професионални кувар.
У кухињи се, као и у животу, увек води трудом и стрпљењем, што саветује и почетницима.
Најбитније је да се не одустаје ако јело из првог пута не испадне како сте замислили, јер ће сваки следећи пут бити успешније од претходног.
Рецепт који увек све одушеви и који Мирко радо препоручује су млинци са ћуретином. Овај рецепт је идеалан за недељни породични ручак, празничну трпезу или када позовете своје пријатеље у госте. Млинци са ћуретином су права “балканска лазања”, која ће вас освојити својим укусом.
Оне мало смелије, Мирко изазива да пробају бифтек Wеллингтон. Такво јело је потребно више пута направити како би се постигао идеалан укус, али и изглед јела. Потребно је да бифтек буде средње печен, а тесто, у којем се налази бифтек, мора да има златно жуту и хрскаву корицу.
Иако је тешко пронаћи идеју о томе шта да скувате данас за ручак, Мирко Вам открива да инспирацију можете пронаћи на необичним местима, попут посла или у куповини намирница. Уколико Вас,пак, идеје не буду пронашле ту, онда их Ви сами нађите у кулинарским емисијама или на профилу "Миретова кухиња".
Препоручујемо

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)