УСКРШЊА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ, СИРОМ И МАСЛИНАМА: Савршена као предјело за празничну трпезу
Ускршња салата са пилетином, сиром и маслинама је савршена за свечану трпезу и врло укусна.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г пилећег филеа
- 150 г качкаваља
- 150 г мајонеза
- 280 г црних маслина
- 2 парадајза
- 1/2 лука
- 1 кашика зачина за пилетину
- со по укусу
За украс:
- 3 чери парадајза
- 3 црне маслине
- 1 кашичица мака
- шака свеже мирођије
Припрема:
Како бисте направили ову салату, прво 300 г пилећег филеа оперите и осушите папирним убрусима. Месо посолите са свих страна и поспите зачинима. Све добро рукама утрљајте у месо. Припремљени филе ставите у загрејан тигањ са уљем. Пржите на јакој ватри док се не створи лепа златно-браон корица, око 2 минута прво са једне, а затим са друге стране. Када се месо испржи са обе стране, у тигањ сипајте пола чаше кључале воде и покријте га поклопцем. Смањите ватру и динстајте филе испод поклопца око 15-20 минута.
Када је фил готов, извадите га из тигања и оставите да се мало охлади. Охлађени филе исеците на ситне коцкице. Такође и парадајз исеците на коцкице. Једну теглу црних маслина нарежите на колутиће. Обавезно оставите 3 маслине за украшавање салате. Лук исеците на мале коцкице и ситно нарендајте 150 г качкаваља. Ставите сецкани пилећи филе на велики тањир. Равномерно га распоредите по целој површини.
Поново нанесите мајонез у облику мрежице. Ставите парадајз исечен на комаде, претходно оцедите вишак течности из њих. На исти начин их равномерно распоредите по салати. Ставите сецкани лук на парадајз, а затим прелијте мајонезом. Одозго и са стране поспите салату ренданим качкаваљем. Узмите 3 чери парадајза и исеците их на танке кругове. Распоредите их одозго на салати да изгледају као цветови мака. За један цвет је потребно 6 кругова. На овај начин распоредите 3 цвета. У средину сваког цвета ставите трећину маслине, као центар мака. Око центра поспите парадајз зрнима мака. Сваки цвет украсите гранчицама мирођије.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)