КРЕМАСТА СУСАМ САЛАТА: Савршен прилог за трпезу на Светог Стефана - Прави се за 10 минута, а једе у сласт
Вероватно сте већ чули за лагану и укусну сусам салату, али овај рецепт сигурно нисте пробали. Ако је радије избегавате због мајонеза, добра вест је што он није неопходан, а укус и текстура ће ипак бити божанствени.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100 г сусама
- 100 г шунке
- 3 кисела краставца
- 500 г ситног сира
- 6 кашика киселе павлаке
- со и бибер по укусу
- першун
Припрема:
Сусам најпре пропржите на тигању (неподмазаном), врло кратко, тек док не добије фину, златну нијансу. Одмах извадите их тигања (како не би наставио да се пржи на врелом дну) и склоните да се хлади.
Ситно исецкајте краставчиће и шунку. Њима додајте ситан сир, а потом и сусам, бибер и со, павлаку и ситно сецкан першун, па промешајте.
Ставите у фрижидер да се добро охлади пре сервирања.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА КИКИРИКИ САЛАТА СА ПЕЧУРКАМА: Припремите је за славску трпезу
17. 12. 2024. у 10:49

ЗАБОРАВИТЕ НА РУСКУ И МИМОЗУ: Чувена румунска салата из рерне, ово свечано предјело украсиће сваку трпезу (ВИДЕО)
19. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан
07. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику
02. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)