ОБРОК САЛАТА ОД МЛАДОГ КРОМПИРА И СЛАНИНЕ: Нећете моћи да јој одолите
Оброк салата од младог кромпира и сланине се сервира топла, уз додатак маслиновог уља и мајонеза.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг младог кромпира, пресеченог на пола
- 6 великих кришки сланине
- 1 црвени лук, ситно исецкан
- 6 кашика јабуковог сирћета
- 3 кашике воде
- 2 кашике маслиновог уље
- 2 кашике мајонеза
- 1 кашика сенфа
- 1 кашичица шећера
- со и бибер по укусу
- 4 млада лука, насецкана на колутове
Припрема:
У великој шерпи прелијте млади кромпир водом и зачините сољу. Ставите на шпорет да проври и кувајте, 15 до 20 минута. Оцедите и оставите да се мало охлади пре него што га пребаците у велику чинију за сервирање.
У тигању на средњој ватри пржите сланину док не постане хрскава, око 8 минута. Оставите око 2 кашике масти у тигању, а сланину пребаците у тањир обложен папирним убрусом, да се оцеди. Додајте црвени лук и пржите на средњој ватри док не почне да омекшава, око 3 минута. Умешајте јабуково сирће, воду, маслиново уље, мајонез, сенф и шећер. Оставите да смеса проври, а затим искључите ватру и зачините сољу и бибером.
Умешајте млади лук и постепено сипајте мешавину преко кромпира. Измрвите сланину преко свега, промешајте и сервирајте топло.
За оброк салату можете да користите и обичан кромпир и црвени лук, у случају да немате млади.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА СА ГАМБОРИМА И МАНГОМ: Фантастична салата која ће вас одушевити укусом
05. 07. 2024. у 07:17

ЦЕЗАР САЛАТА: Лагани летњи ручак идеалан је избор за топле дане
08. 07. 2024. у 10:00

ХАВАЈСКА САЛАТА: Тако једноставна, а тако савршена, ретко ко јој може одолети...
03. 07. 2024. у 16:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)