МЕКСИЧКА САЛАТА: Пикантна салата освојиће сва ваша чула, како укусом, тако и изгледом
За мексичку кухињу важи правило да је пикантна. Мексиканци воле да у своја јела додају паприку, црни лук и бели лук. А такође неке од неизоставних намирница су и црвени пасуљ и кукуруз шећерац, тако да се ова салата може сматрати њиховим традиционалним јелом.
Састојци:
- 1 конзерва црвенога пасуља
- 2 конзерве туњевине
- конзерва кукуруза шећерца
- 1 црвена паприка
- 2 главице лука
- со, бибер
- маслиново уље
- јабуково сирће
- сецкана или млевена љута папричица
Припрема:
Пасуљ и кукуруз добро оцедите да не остане сока и ставите у чинију. Лук и паприку исеците на коцкице па додајте у исту чинију, као и љуту папричицу. Убаците и туњевину. Зачините по жељи, на крају додајте сирће и уље па добро промешајте. Оставите на пола сата у фрижидер.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА САЛАТА ОД БОРАНИЈЕ И ПАСУЉА: Заситиће вас, а припрема је брза и једноставна
17. 04. 2024. у 13:00
ПАБЛОВА САЛАТА: Најједноставнија здрава вечера која нема много калорија
11. 04. 2024. у 17:00
САВРШЕНА ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Салата од карфиола, зелене бораније и тиквице
09. 04. 2024. у 11:00
Ево како се производи најквалитетнији Перфексов тоалет-папир
Они у папирној индустрији знају колико су важне три ставке: сировина, стручњаци и машине
31. 05. 2024. у 10:00
"КАКО ЛЕПО ГОРИ" Украјинска министарка објавила фотографију након напада америчким оружјем на руску територију (ФОТО)
УКРАЈИНСКЕ власти саопштиле су да су јуче успешно погодиле руски ракетни систем С-300 користећи оружје које је испоручило Запад. Систем се налазио на руској територији, пише Си-Ен-Ен.
04. 06. 2024. у 07:58
"СВАДБУ ПРАВИМО СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ" Удаје се Зорица Брунцлик
КЕМИШ је све присутне изненадио изјавом.
03. 06. 2024. у 15:32
Коментари (0)