ЧОРБА ОД КОПРИВЕ: Здрава и укусна, може и посна, а притом се једноставно прави

Новости онлине

19. 03. 2024. у 15:00

КОПРИВА је позната по свом јединственом укусу и здравственим предностима, што све чини ову чорбу и укусном и хранљивом.

ЧОРБА ОД КОПРИВЕ: Здрава и укусна, може и посна, а притом се једноставно прави

Foto: Shutterstock

Све што вам је потребно је неколико састојака међу којима је главни коприва, блендер или штапни миксер. Посна чорба од коприве је одличан избор, али ми вам предлажемо и гурманску - са павлаком и крцкавим крутонима.

Састојци:

  • 4 шоље свежих листова коприве (користите рукавице када рукујете њима)
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 средњи лук, исечен на коцкице
  • 2 чена белог лука, млевеног
  • 1 велики кромпир, ољуштен и исечен на коцкице
  • 4 шоље чорбе од поврћа или пилетине
  • 1/2 шоље павлаке за кување (биљну користити за посну верзију)
  • Со и бибер по укусу
  • Крутони или тостирани хлеб за украс   

 Припрема:

Користите рукавице за руковање копривом да вас не би ожарила, листове коприве добро исперите да бисте уклонили прљавштину. Одрежите све чврсте стабљике и одбаците их. Оставите на страну.

У великом лонцу загрејте маслиново уље на средњој ватри. Додајте лук исецкан на коцкице и исецкан бели лук. Динстајте док лук не постане провидан, а бели лук замирише, око 3-4 минута. Додајте кромпир исечен на коцкице у шерпу и кувајте још два минута, повремено мешајући. Пажљиво додајте листове коприве у шерпу. Помешајте их са осталим састојцима и кувајте око два минута док не увену.

Сипајте чорбу од поврћа или пилећег меса, пазећи да су састојци потпуно покривени. Доведите до кључања, а затим смањите ватру. Покријте шерпу и динстајте око 15-20 минута, или док кромпир не омекша.

Користећи штапни миксер, блендирајте чорбу док не постане глатка и кремаста. Увек можете и да користите стојећи блендер, у том случају је уситните 30-45 секунди на великој брзини.

Вратите чорбу од коприве у шерпу и умешајте густу павлаку да добијете богату, кремасту текстуру. Зачините сољу и бибером по укусу. Чорбу од коприве сипајте у чиније и украсите крутонима или препеченим хлебом.

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

На овом острву све је по дефиницији савршеног одмора!