ПРАВИ ЛЕТЊИ ОБРОК: Испробајте савршен рецепт за чорбу од тиквица

Новости онлајн

24. 08. 2023. у 19:00

КРЕМ супе врло су ин, а посебно лагане попут ове изврсне од тиквица коју, тек мало угушћену, можете послужити и као умак.

ПРАВИ ЛЕТЊИ ОБРОК: Испробајте савршен рецепт за чорбу од тиквица

Фото: Пиксабеј

Идеално летње јело, чак ће и оним млађим омогућити лакши оброк, а родитељима мање стреса. Неодољивог је окуса, па што да је не испоробате и ви. 

Састојци:

600 г тиквица

300 г кромпира
80 г лука
1-2 чена белог лука 
100 мл павлаке за кување
1,5 л воде
2 кашике маслаца
2-3 кашике лимуновог сока
1 кашика вегете

Припрема:

Маслац загрејте и на њему благо пропржите лук. Затим додајте нарезане тиквице и све кратко пропржите.

Додајте нарезани кромпир, 1 л воде, вегету и кувајте око 20 минута.

На крају додајте изгњечени бели лук. 

Кувано поврће уситните, додајте остатак воде, павлаку за кување и лимунов сок, па све заједно још мало кратко прокувајте.

У крем чорбу, можете уместо лимуновог сока додати пар капи аћето балзамика, пише "Кулинарка".

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (1)

КО ЈЕ РОБЕРТ ФИЦО: Човек који пркоси НАТО-у и неће да призна тзв. Косово