РУЧАК ЗА ДАНАС: Крем супа од белог лука - најбоља је за јачање имунитета и спречавање грипа или прехладе
СУПА од белог лука је веома укусна, а толико здрава и корисна за цело тело да је морате уврстити у недељни јеловник .

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti Brigita Husic
Хиљадама година пре проналаска антибиотика, разне културе су користиле бели лук и у припреми хране и као лек.
Потребно је:
- 2 и по главице белог лука
- 2 коцкице за супу
- 1 средњи кромпир
- 1 литар воде
- 100мл павлаке за кување
- 300мл воде са 2 кашике брашна
- 2 кашике влашца
Припрема:
Бели лук очистити и исецкати, ставити кромпир, коцке за супу и налити воде - кувати све око сат времена. Додати павлаку за кување, а затим и воду у коју сте размутили 2 кашике брашна. Све измешати и додати влашац, ситно сецкан. Кад све проври послужити топло.
Уз ову супу направите и препечен хлеб са маслацом и белим луком.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРАВА КАФАНСКА ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Овако је добијате у сваком локалу сервирану (ВИДЕО)
14. 08. 2023. у 09:54

САВРШЕН ОБРОК ЗА ЛЕТО: Печени патлиџан са парадајзом, пилетином и сиром
15. 08. 2023. у 23:30

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)