ВРЕМЕ је за здраву и посну вечеру коју ћете обожавати: Направите домаћу паштету

Novosti online

16. 05. 2023. у 10:00

УКОЛИКО су вам идеје за сјајну вечеру пресушиле, имамо савршен рецепт за вас.

ВРЕМЕ је за здраву и посну вечеру коју ћете обожавати: Направите домаћу паштету

Foto: Shutterstock

НЕЗДРАВЕ, индустријске паштете су ствар прошлости. Уколико пак волите укус паштете, онда је направите сами и то од сунцокрета. Ова брза, здрава и посна вечера одушевиће и ваша чула, али и чула свих људи у вашој околини који ће уживати у њима.

ПОСНА ПАШТЕТА - потребни састојци:

150 грама сунцокретових семенки

100 грама сусама
100 грама кикирикија
50 грама бадема
3 чена белог лука или 1 црвени лук
мало прокуване воде
зачини по жељи

ПОСНА ПАШТЕТА - припрема:

Сунцокретове семенке попржите пар минута у сувом тигању. Сунцокрет и сусам самељите у блендеру, додајте кикирики, бадем, бели лук или црни лук, зачине (со, бибер) и мало прокуване воде. Измешајте састојке, док не добијете глатку смесу.

Украсите по жељи, на пример, першуновим листом. Намажите на комадиће интегралног хлеба и уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

КО ЈЕ РОБЕРТ ФИЦО: Човек који пркоси НАТО-у и неће да призна тзв. Косово