ВРЕМЕ је за здраву и посну вечеру коју ћете обожавати: Направите домаћу паштету
УКОЛИКО су вам идеје за сјајну вечеру пресушиле, имамо савршен рецепт за вас.
Foto: Shutterstock
НЕЗДРАВЕ, индустријске паштете су ствар прошлости. Уколико пак волите укус паштете, онда је направите сами и то од сунцокрета. Ова брза, здрава и посна вечера одушевиће и ваша чула, али и чула свих људи у вашој околини који ће уживати у њима.
ПОСНА ПАШТЕТА - потребни састојци:
150 грама сунцокретових семенки
100 грама сусама
100 грама кикирикија
50 грама бадема
3 чена белог лука или 1 црвени лук
мало прокуване воде
зачини по жељи
ПОСНА ПАШТЕТА - припрема:
Сунцокретове семенке попржите пар минута у сувом тигању. Сунцокрет и сусам самељите у блендеру, додајте кикирики, бадем, бели лук или црни лук, зачине (со, бибер) и мало прокуване воде. Измешајте састојке, док не добијете глатку смесу.
Украсите по жељи, на пример, першуновим листом. Намажите на комадиће интегралног хлеба и уживајте!
Препоручујемо
РАЗБИЈТЕ ГА И - УБАЦИТЕ У КЕСУ: Рецепт за јаје које се кува БЕЗ ЉУСКЕ (ФОТО)
07. 02. 2023. у 09:00
РЕЦЕПТ ЗА БРЗИ РУЧАК: Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом
02. 02. 2023. у 13:33 >> 14:41
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
МНОГО ЈЕ ЛУДА, БРАТЕ, БЕЖИ! Шабан убеђивао водитеља да не жени певачицу: "Нађи неку фину!"
ПОКОЈНИ краљ народне музике, Шабан Шаулић, био је човек кога су сви обожавали, а многи и дан-данас памте његове савете и критике.
05. 11. 2025. у 10:44
Коментари (0)