ДИНСТАНА РЕБРА У КУПУСУ: Класика за хладне дане

Milena Tomasevic

22. 10. 2025. у 15:00

Кад температуре падну, ништа не греје боље од тањира пуњеног богатим, ароматичним јелом. Динстана ребра у киселом купусу су традиционалан, ситан оброк који спаја укусну масноћу меса са киселкастом свежином купуса. Савршено уз кромпир или свеже печен хлеб.

ДИНСТАНА РЕБРА У КУПУСУ: Класика за хладне дане

FOTO: Novosti

Састојци:

  • 1 кг свињских ребара
  • 800 гр киселог купуса
  • 2 црна лука, исечена
  • 3 чена белог лука, ситно исецкана
  • 1 шаргарепа, рендана
  • 1 кашика меда
  • 1 кашичица кима
  • 1 ловоров лист
  • 2 бобице пимента
  • со и бибер по укусу
  • 2 кашике биљног уља
  • 1 шоља чорбе (повртне или месне)

Припрема:

1. Припрема ребара:
Исеците ребра на мање комаде, зачините сољу и бибером. Пржите их у тигању на уљу са свих страна док не порумене. Извадите и оставите са стране.

2. Припрема купуса:
У истом тигању пропржите црни и бели лук, затим додајте рендану шаргарепу и кисели купус. Додајте мед, ким, ловоров лист и пимент. Пржите неколико минута.

3. Крчкање:
У дубљу шерпу ређајте ред ребара, па ред купуса. Прелијте све чорбом, поклопите и динстајте на тихој ватри 1,5 сат, док месо не омекша.

Савет за сервирање:

Служите уз кувани кромпир, хлеб или кукурузну проју. Јело је још укусније сутрадан!

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

МЛАДИ СРБИН ЗАПРЕПАСТИО АМЕРИКУ! Шутира боље од свих Срба - и не, није син Пеђе Стојаковића (ВИДЕО)