ПЕЧЕНА ЦРВЕНА ПАПРИКА ИЗ РЕРНЕ: Лагани посни ручак
Ако тражите укусан, брз и потпуно посни оброк, печена црвена паприка је право решење. Слатка и ароматична, лако се припрема, не захтева много састојака и савршено се слаже уз домаћи хлеб или било коју житарицу.
ФОТО: Novosti
Састојци
- црвена паприка (количина по жељи)
- со и бибер
- мало уља
- неколико коцкица маргарина
Припрема
Паприке добро оперите и ставите целе у плех. Пеците у рерни загрејаној на 200 °Ц док не порумене с једне стране, затим их окрените и пеците још неколико минута. Печене паприке пребаците у чинију и поклопите или прекријте кесом како би се напариле – тако ће се лакше љуштити. Огулите им кожицу и исеците на тракице. На тигању загрејте мало уља, додајте паприку, посолите, побиберите и кратко пропржите да омекша.Пред сам крај убаците неколико коцкица маргарина, промешајте и склоните са рингле.
Пријатно!
Препоручујемо
ПЕЧЕНА ЈАЈА СА ПЕСТОМ И ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Медитерански оброк за 20 минута
27. 11. 2025. у 17:00
ДОМАЋИ КОЛАЧ СА БОБИЧАСТИМ ВОЋЕМ: Мирис детињства на вашем столу
27. 11. 2025. у 15:00
ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)
АУТОМОБИЛ са телима Ане Радовић (20) и Александара Масалушић (37) пронађен је јуче на магистралном путу Пожега-Чачак, а прве информације из истраге указују да је узрок тешке несреће пребрза вожња, односно неприлагођена брзина условима на путу.
27. 11. 2025. у 18:47
У ХИТНОЈ ПОМОЋИ СЕ ЈАВИЛИ НА ПОЗИВ СА АНИНОГ ТЕЛЕФОНА: "Новости" откривају шта се дешавало након страшне несреће код Чачка
АНА Радовић (20) из Чајетине и њен пријатељ Александар Масалушић (37) погинули су у тешкој саобраћајној несрећи у Овчарско-кабларској клисури, када су се сурвали са пута Чачак-Пожега, а након несреће са Аниног телефона "ајфон" упућен је позив хитној помоћи, сазнају "Новости".
27. 11. 2025. у 14:19
ОЛИВЕРА СМЕЊЕНА: Нови уредник на РТС - муж познате певачице, дуго је на јавном сервису
НА ТОЈ позицији у РТС-у је годинама уназад била Оливера Ковачевић.
26. 11. 2025. у 12:55
Коментари (0)