КРЕМАСТИ ЊОКИ СА ПАПРИКАМА И СОСОМ ОД СИРА: Рецепт за брзу и кремасту вечеру
Брза, кремаста и мирисна вечера – савршена за дане када желите нешто утешно и укусно за 20 минута.
ФОТО: Novosti
Сстојци:
- 500 гр њока
- 1 црвена паприка
- 1 жута паприка
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- 200 мл павлаке (30%)
- 100 гр жутог сира (чедар, гауда...)
- 50 гр пармезана
- 1 кашика путера
- 1 кашичица млевене слатке паприке
- ½ кашичице љуте паприке (по жељи)
- со и бибер по укусу
- свеж першун за посипање
Припрема:
Припрема поврћа:
Паприке исецкајте на траке или коцкице. Црни лук ситно исецкајте, а бели лук пропустите кроз пресу.
Пржење:
У великом тигању загрејте путер. Додајте лук и динстајте док не постане стакласт. Убаците паприке и динстајте 5 минута. Додајте бели лук и пржите још 1 минут.
Зачињавање и сос:
Додајте со, бибер, слатку и (опционо) љуту паприку. Сипајте павлаку и кратко прокувајте. Умешајте рендани жути сир и пармезан – мешајте док се сос не згусне.
Кување њока:
Кувајте њоке у сланој води према упутству (обично 2–3 минута, док не испливају).Оцеђене њоке додајте у тигањ са сосом и лагано промешајте.
Сервирање:
Поспите свежим першуном и одмах послужите.
Пријатно!
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
МНОГО ЈЕ ЛУДА, БРАТЕ, БЕЖИ! Шабан убеђивао водитеља да не жени певачицу: "Нађи неку фину!"
ПОКОЈНИ краљ народне музике, Шабан Шаулић, био је човек кога су сви обожавали, а многи и дан-данас памте његове савете и критике.
05. 11. 2025. у 10:44
Коментари (0)