ПРОБАЈТЕ, ЗАИСТА ЈЕСТЕ: Најмекша пилетина (РЕЦЕПТ)

Бојана Јовановић

14. 07. 2025. у 11:52

Кад једном будете направили пилетину на овај начин заборавићете на све раније испробане рецепте. Напросто се од мекоће топи у устима, али и прстима!

ПРОБАЈТЕ, ЗАИСТА ЈЕСТЕ: Најмекша пилетина (РЕЦЕПТ)

Фото Shutterstock

Потребно је:

  • 8 пилећих карабатака
  • 125 мл густог јогурта
  • 1 кашичица нарендане коре лимуна
  • 2 кашике свезе исцеђеног сока од лимуна
  • 200-300 г презли
  • со
  • бибер
  • мешавина сувих биљних зачина

Очистите карабатаке од коже и костију и исеците их као шницле. Оперите их, посушите, па их ставите у дубоку чинију и додајте јогурт, нарендану кору лимуна и лимунов сок. По жељи можете додати и испасирани бели лук и першун. Све ово промешајте и оставите да преноћи у фрижидеру. Када почнете да припремате јело ставите у тањир презле, а ако хоћете можете у њих додати и пармезан, со, бибер и зачине по укусу. Вадите полако карабатаке из чиније са јогуртом (не тресите их), добро их утапкајте у презле, па пребаците у плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени, све док лепо не порумене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Огласили се стручњаци – ево колико је у Србији заиста зависника од игара на срећу