ПРОБАЈТЕ, ЗАИСТА ЈЕСТЕ: Најмекша пилетина (РЕЦЕПТ)
Кад једном будете направили пилетину на овај начин заборавићете на све раније испробане рецепте. Напросто се од мекоће топи у устима, али и прстима!
Фото Shutterstock
Потребно је:
- 8 пилећих карабатака
- 125 мл густог јогурта
- 1 кашичица нарендане коре лимуна
- 2 кашике свезе исцеђеног сока од лимуна
- 200-300 г презли
- со
- бибер
- мешавина сувих биљних зачина
Очистите карабатаке од коже и костију и исеците их као шницле. Оперите их, посушите, па их ставите у дубоку чинију и додајте јогурт, нарендану кору лимуна и лимунов сок. По жељи можете додати и испасирани бели лук и першун. Све ово промешајте и оставите да преноћи у фрижидеру. Када почнете да припремате јело ставите у тањир презле, а ако хоћете можете у њих додати и пармезан, со, бибер и зачине по укусу. Вадите полако карабатаке из чиније са јогуртом (не тресите их), добро их утапкајте у презле, па пребаците у плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени, све док лепо не порумене.
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ОЧАРАЛА МУСОЛИНИЈА Одбила италијанско држављанство: "На дну моје душе - Српство"
ТОКОМ изложбе у Риму 1935. године, где је Милена Павловић излагала са италијанским уметницима, Мусолини је препознао њено презиме и застао да је упозна.
05. 11. 2025. у 08:43
Коментари (0)