САВРШЕНИ РУЧАК: Ребарца глазирана медом, са пекарским кромпиром
РЕБАРЦА глазирана медом са пекарским кромпиром се лепе за прсте и само одвајају од кости, а пекарски кромпир је хрскав и савршено куван изнутра.

Foto: Printskrin Youtube/Silvana's Kitchen
Најбоље је ребарца сервирати топла.
Састојци:
* 1 кг свињских ребара
* 5-6 опраних кромпира
* 1 кашика уља
Зачини за маринаду:
* 1 кашика сенфа у праху
* 1 кашика соли
* 1 кашика млевеног црног бибера и још за зачињавање кромпира
* 1 кашика млевене паприке и још за зачињавање кромпира
* 5 кашика меда и још за глазирање
Рецепт за ребарца глазирана медом са пекарским кромпиром:
Како бисте направили ребарца, прво помешајте све састојке за маринаду (1 кашику праха сенфа, 1 кашику сушеног оригана, 1 кашику млевене паприке, 5 кашика меда, 1 кашику соли, 1 кашику млевеног црног бибера) у чинији. Равномерно утрљајте маринаду по 1 кг свињских ребара. Поклопите и охладите у фрижидеру и оставите да се маринира преко ноц́и или до 36 сати. Оперите и исеците 5-6 малих кромпира на велике комаде.
Додајте 1 кашику уља. Додајте прстохват соли и црног бибера и добро промешајте.
Оставите свињска ребра да достигну собну температуру сат времена пре печења. Ставите ребра и кромпир на плех обложен папиром за печење. Пеците у загрејаној рерни 60-75 минута на 200°Ц током првих 15 минута, а на 180°Ц остатак времена.
Савет плус:
Премазујте обе стране свињских ребара медом сваких 15 минута. Сваки пут када их извадите из рерне, окрените страну свињских ребара и кромпира и наставите са печењем како би се равномерно испекла.
Премазујте обе стране свињских ребара медом сваких 15 минута. Сваки пут када их извадите из рерне, окрените страну свињских ребара и кромпира и наставите са печењем како би се равномерно испекла. Овај поступак се наставља док се свињска ребра не испеку 60-75 минута. Оставите ребра да одстоје око 15 минута пре него што их исечете. Најбоље их је сервирати топле.
Уживајте!
Пријатно!
(Stvar Ukusa)
Препоручујемо

БЕШАМЕЛ СОС: Супер иде уз месо и поврће и даје шмек сваком јелу
16. 05. 2025. у 08:30

СЛАСНИ ГУРМАНСКИ РУЧАК: Зачињене свињске крменадле запечене у рерни
04. 05. 2025. у 09:00

"ПОДСЕЋАМО ПОЛИЦИЈУ, ОСТАЛО ЈЕ ЈОШ 48 САТИ" Шешељ ће са српским четницима организовати уклањање барикада у Земуну
СРПСКА радикална странка (СРС) подсећа надлежне да је остало још 48 сати до испуњења рока који су дали полицији да ослободи центар Земуна од блокадера који блокадама обележавају границе Независне државе Хрватске.
07. 07. 2025. у 16:38

СКАНДАЛ! ПЛЕНКОВИЋ О УСТАШКОМ КОНЦЕРТУ ТОМПСОНА: "Поносни смо, једино он може да окупи пола милиона"
ПРЕМИЈЕР Хрватске Андреј Пленковић одржао је конференцију за медије након седнице Председништва Хрватске демократске заједнице (ХДЗ). Главна тема била је концерт Марка Перковића Томпсона на Хиподрому и усташка иконографија која се тамо могла видети, али и чути.
07. 07. 2025. у 18:33

"ТО ЈЕ СРАМОТА ЗА НАШУ ЗЕМЉУ" Оштра порука из Словеније поводом Томпсоновог концерта: "Усташе су мучиле и клале"
СЛОВЕНАЧКА странка Левица оштро је критиковала присуство Јанеза Јанше на концерту хрватског певача Марка Перковића Томпсона, који велича усташтво, поруком да је то срамота за Словенију.
07. 07. 2025. у 20:35
Коментари (0)