ЋУФТЕ СА ТИКВИЦАМА И ПАРМЕЗАНОМ У СОСУ ОД ЈОГУРТА: Укус који ће вас задивити
Ове ћуфте са тиквицама и пармезаном су лагане, сочне и освежавајуће.
Foto: Shutterstock
Састојци:
За ћуфте:
- 500 г млевеног меса
- 1 средња тиквица, нарендана и исцеђена од вишка воде
- 1 мањи црни лук, ситно исецкан
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 50 г ренданог пармезана
- 1 јаје
- 3 кашике презли
- 1 кашичица оригана
- Со и бибер по укусу
- Мало маслиновог уља за пржење (или печење)
За сос:
- 200 мл грчког јогурта
- Сок и корица једног лимуна
- 1 чен белог лука, ситно нарендан или исецкан
- 1 кашичица меда
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за украшавање
Припрема:
У већој чинији помешајте млевено месо, нарендану тиквицу (добро исцеђену), црни и бели лук, пармезан, јаје, презле, оригано, со и бибер.
У чинији помешајте грчки јогурт, сок и корицу лимуна, бели лук, мед, со и бибер. Добро промешајте док не добијете глатку смесу. Ћуфте послужите уз припремљени сос.
(stvarukusa)
Препоручујемо
МУСАКА ОД ПИЛЕТИНЕ И ТИКВИЦА: Направите најсочније и најкремастије јело које прија свима
16. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела
10. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
Објављени ИНТИМНИ кадрови Меланије Трамп из КУПАТИЛА - и то ЗЛАТНОГ! Доналд је питао да ли је видела, она му одговорила (ВИДЕО)
МЕЛАНИЈА је беспрекорно стилизована – шешири, штикле, фризура – све је у складу са њеним хладним и контролисаним имиџом
19. 12. 2025. у 19:01
Коментари (0)