БОГАТОГ УКУСА И СОЧАН: Као у Грчкој - запечени пасуљ са парадајзом, блитвом и ориганом, ручак на мало другачији начин

Новости онлине

01. 11. 2024. у 09:00

ЗАПЕЧЕНИ пасуљ се на грчки начин прави са парадајзом, блитвом и ориганом, те је врло богатог укуса и сочан.

БОГАТОГ УКУСА И СОЧАН: Као у Грчкој - запечени пасуљ са парадајзом, блитвом и ориганом, ручак на мало другачији начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике маслиновог уља
  • ½ црвеног лука, танко исеченог
  • 400 г сецканог парадајза
  • 1 кашика меда
  • 1 мала црвена љута папричица, очишћена од семена и ситно исецкана
  • 1 кашичица млевеног цимета
  • ½ кашичице паприке
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • 400 г пасуља из конзерве, оцеђеног и испраног
  • 150 г блитве или спанаћа, грубо исецканог
  • 10 г свежег першуна, ситно исецканог

Припрема:

За запечени пасуљ прво загрејте рерну на 200 С / 180 С са вентилатором. Загрејте уље у великој ватросталној посуди на средњој ватри. Додајте лук и зачините сољу и бибером. Пржите 2-3 минута док не омекша.

Додајте парадајз, мед, љуту паприку, цимет, паприку и оригано. Крчкајте неколико минута. Умешајте пасуљ и зеље. Убаците у рерну и пеците 20 минута док ивице не порумене. Поспите першуном и сервирајте.

(stvar ukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ДОБРА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Попусти у продавницама до 6.500 динара - ево како да их добијете