РИБЉИ ЋЕВАПИ: Дoбро познато јело у новом руху, јело које ће заволети и они који нису љубитељи рибе
Ово је рецепт у коме ће уживати и одрасли и деца без страха од рибљих костију.
Foto: Shoutterstock
Састојци:
- 300 г филета ослића
- 25 г проса
- 50 мл воде
- на врх кашичице белог лука у праху
- на врх кашичице соли
- на врх кашичице бибера
- 1/2 везе першуна
- презле
- уље
Припрема:
Прелити просо двапут већом количином воде. Када проври, кувати на средњој температури десетак минута, потом склонити и оставити исто толико да набубри. По потреби додати још воде да не загори. За то време иситнити рибље филете виљушком, убацити у блендер са зачинима. Када се просо охлади, убацити и њега у блендер. На крају додати презле док се не добије густа смеса за обликовање. Влажним рукама формирати ћевапе и одмах их пржити на врелом уљу док не порумене. Одлагати их на папирни убрус да упије вишак масноће.
(trpeza)
Препоручујемо
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ОЧАРАЛА МУСОЛИНИЈА Одбила италијанско држављанство: "На дну моје душе - Српство"
ТОКОМ изложбе у Риму 1935. године, где је Милена Павловић излагала са италијанским уметницима, Мусолини је препознао њено презиме и застао да је упозна.
05. 11. 2025. у 08:43
Коментари (0)