РИБЉИ ЋЕВАПИ: Дoбро познато јело у новом руху, јело које ће заволети и они који нису љубитељи рибе

Новости онлине

28. 03. 2024. у 14:22

Ово је рецепт у коме ће уживати и одрасли и деца без страха од рибљих костију.

РИБЉИ ЋЕВАПИ: Дoбро познато јело у новом руху, јело које ће заволети и они који нису љубитељи рибе

Foto: Shoutterstock

Састојци:

  • 300 г филета ослића
  • 25 г проса
  • 50 мл воде
  • на врх кашичице белог лука у праху
  • на врх кашичице соли
  • на врх кашичице бибера
  • 1/2 везе першуна
  • презле
  • уље           

Припрема:

Прелити просо двапут већом количином воде. Када проври, кувати на средњој температури десетак минута, потом склонити и оставити исто толико да набубри. По потреби додати још воде да не загори. За то време иситнити рибље филете виљушком, убацити у блендер са зачинима. Када се просо охлади, убацити и њега у блендер. На крају додати презле док се не добије густа смеса за обликовање. Влажним рукама формирати ћевапе и одмах их пржити на врелом уљу док не порумене. Одлагати их на папирни убрус да упије вишак масноће.     

(trpeza)  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

МЛАДИ СРБИН ЗАПРЕПАСТИО АМЕРИКУ! Шутира боље од свих Срба - и не, није син Пеђе Стојаковића (ВИДЕО)