ГУРМАНСКА ОПЦИЈА ЗА ОБРОК, САВРШЕНО ПОМЕШАНИХ УКУСА И ТЕКСТУРА: Ћуфте од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице
ЋУФТЕ од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице представљају одличан спој сланог и слатког, а од бруснице се створи кармелизовани сос.
Састојци:
* 900 гр млевене говедине
* 2 велика јајета
* 130 гр сувих хлебних мрвица
* 3 кашике сушеног млевеног лука
* 1-1/2 кашичице соли, подељено
* 1 кашичица бибера, подељена
* 250 гр куваног и охлађеног пиринча
* 3 кашике путера
* 3 кашике вишенаменског брашна
* 250 мл говеђег бујона
* 400 гр џема од брусница од целих бобица
Рецепт за Ћуфте од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице:
Корак 1:
Загрејте рерну и помешајте месо и јаја:
За ћуфте од мешаног меса у сосу од бруснице прво загрејте рерну на 220°. У великој чинији помешајте млевену говедину, свињетину, јаја, мрвице хлеба, црни лук, 1 кашичицу соли, 1/2 кашичице бибера и кувани пиринач; лагано али темељно мешајте. Обликујте у 30 лоптица.
Корак 2:
Пеците ћуфте:
Ставите ћуфте на подмазану тепсију. Пеците док не порумене, 15-20 минута. Извадите из рерне и смањите температуру на 180°.
Корак 3:
Убаците путер и брашно:
За ћуфте такође у тигању истопите путер на средње јакој ватри. Умешајте брашно и преосталу со и бибер док се не помешају; кувајте и мешајте док не порумени, 1-2 минута.
Корак 4:
Умешајте бујон и сос од бруснице:
Постепено умутите и бујон. Доведите до кључања, стално мешајући; кувајте и мешајте док се не згусне, 1-2 минута. Додајте сос од бруснице, мешајте док се добро не сједини.
Додајте ћуфте у тигањ; промешајти да се премажу сосом. Пржите у тигањуоко 45 минута, мешајући. Уживајте у ћуфтама од мешаног меса у пиринчу и сосу од бруснице!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)