РОЛОВАНА СКУША ФАНТАСТИЧНОГ УКУСА И ИЗГЛЕДА: Спремите најбољу рибу за славу Свети Никола

Novosti online

18. 12. 2023. у 17:00

ПРИБЛИЖАВА се једна од највећих српских слава, а то је Свети Никола. Она пада у току Божићног поста, па је препоручљиво да и славска трпеза буде посна. За славу Свети Никола направите роловану скушу. Не само да лепо изгледа, већ је и укус фантастичан.

РОЛОВАНА СКУША ФАНТАСТИЧНОГ УКУСА И ИЗГЛЕДА: Спремите најбољу рибу за славу Свети Никола

Фото Shutterstock

Ролована скуша која се лако спрема, лепо изгледа и савршеног је укуса. Овако припремљена риба ће се допасти гостима, а тајна је маринади.

Потребно:

* 2 скуше

* 2 кашике уља
* 4 кашике соја соса
* 1/2 лимуна
* 1/2 поморанџе
* 1/4 кашичице туцане љуте паприке 
* 1/2 кашичице белог лука у праху
* 1/3 кашичице бибера

Рецепт за рибу скушу за славу Свети Никола: 

У посуди помешајте сојин сос, уље, сок од поморанџе, сок од лимуна, додајте туцану паприку, бели лук у праху и бибер. Све лепо промешајте. Скуши исеците главу и реп, па је засеците по дужини и отворите. Исеците на 2 једнака дела, па ножем исеците средишњу кост и извадите. Половину скуше исеците на пола, па тако урадите и са другом половином.

Треба да добијете 4 траке. На исти начин очистите и исеците другу рибу. Теспију премажите маринадом, па поређајте четири траке рибе и опет премажите маринадом.

Затим ставите преостале четири траке и премажите маринадом. Покријте провидном фолијом и оставите да се скуша маринира пола сата. Извадите једну траку скуше и уролајте, па око ње уролајте другу траку. Причврстите штапићима за ражњиће и ређајте на плех обложен пек папиром. На исти начин уролајте и преостале траке рибе. Премажите сваки ролат скуше маринадом и пеците у загрејаној рерни на 190°Ц око 30 минута. 

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је данас у Генералној Скупштини УН, али је на гласању било више уздржаних и против укупно, него оних земаља који су резолуцију подржали.

23. 05. 2024. у 18:44

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)