РЕЦЕПТ ЗА ДУШУ И ТЕЛО! Пилећи паприкаш са ноклицама
ХЛАДНО време нам ускоро стиже, а тада ће ова топла, кремаста и укусна чорба бити пун погодак!

Фото Shutterstock
Потребно:
* пилећи филе, 300 г
* црни лук, 4 главице
* брашно, 2 кашике
* млеко, 3 дл
* со, 1 кашичица
* суви биљни зачин, по укусу
* уље, мало
За ноклице:
* јаја, 3 комада
* брашно, 8 кашика
Припрема:
- Ситно исецкајте лук, посолите га и динстајте у већој шерпи на мало уља и воде док не омекша. Додајте исецкано бело месо и на средњој ватри динстајте још 15 минута. Поспите брашном, посолите и мешајте да не загори.
- Налијте млеком да све огрезне, појачајте ватру и наставите кување. Кад паприкаш проври, смањите ватру, налијте мало воде и кувајте још пола сата. По потреби досолите сувим биљним зачином.
- Јаја размутите виљушком, па додајте толико брашна да добијете еластично тесто средње густине. У паприкаш који тихо ври кашичицом спуштајте тесто.
- Кад ноклице испливају на површину, искључите ринглу, поклопите паприкаш и оставите га још неко време на шпорету.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗВЕЗДА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Посне баклава ролнице са орасима и гризом
12. 12. 2023. у 11:44

НЕОДОЉИВА ПОСЛАСТИЦА: Кестен пире -освежава, заслади, а постан је на води
11. 12. 2023. у 12:00

ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних
11. 12. 2023. у 10:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)