ХРСКАВИ УШТИПЦИ: Идеалан лагани оброк са шампињонима

Новости онлајн

19. 09. 2023. у 07:35

СЛАТКО је све што је поховано и пржено, а то баш не једемо често. Када одлучите да себи угодите и прекршите правила здраве исхране, ово јело ће учинити да уживате и да вас жеља мине.

ХРСКАВИ УШТИПЦИ: Идеалан лагани оброк са шампињонима

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Sabi

Састојци: 
  • шампињони 500 г
  • јаја 2 комада
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • брашно по потреби
  • презле по потреби
  • уље 300 мл

Припрема: 

Изаберите свеже шампињоне уједначене величине.

Сваки очистите и ножем одсеците стабљику тако да је поравнате са клобуком.

Умутите јаја са мало соли и бибера, а у одвојеном тањиру помешајте брашно и презле.

Сваку печурку умочите у јаја и потом уваљајте у мешавину брашна и презли.

Спремљене шампињоне оставите на дасци да мало одстоје и да се просуше.

Пржите их у врућем уљу док не добију фину боју и послужите са кечапом, мајонезом, киселом павлаком или тартар сосом.

(Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО:

ИЗНЕНАДИТЕ ВОЉЕНУ ОСОБУ: Пет минута до торте без печења

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФЕНОМЕНАЛНИ БОНУСИ ДОБРОДОШЛИЦЕ - ИЗАБЕРИТЕ ОМИЉЕНИ