ПИЛЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПОВРЋУ: Кажу да је невероватно здрава - овај начин припреме вероватно нисте пробали
РЕЦЕПТ за пилећу џигерицу у поврћу обавезно пробајте, јело је баш укусно, а могу сви да га једу без гриже савести!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Jelajelena Petrovic
Џигерицу обично сви спремамо по оном старинском рецету: динстамо је на луку. А зашто не бисте мало променили рецепт и испробали овај?
Одушевиће вас.
Састојци:
- 400 г пилеће џигерице
- 2 већа црна лука
- 2 зелене паприке
- 1 мањи плави патлиџан
- 2 кромпира
- 2 шаргарепе
- мало грашка и бораније
- 1 свежи парадајз
- со, бибер, биозачин, уље
- 1 кашичица брашна
- алева паприка
Припрема:
1. На уљу пропржити исецкан лук и паприку, додати џигерицу и кад се све мало издинста, додати остало поврће, ловоров лист по жељи, долити мало воде и динстати 20 минута.
2. Додати биозачин, размућену кашичицу брашна у мало воде, алеву паприка, бибер и још мало динстати па ставити у рерну на 250 степени око 15 минута да се запече. Послужити топло.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)