СВЕТОГОРСКА САРМА: Оригиналан рецепт са Свете Горе
Ову сарму монаси са Атоса спремају за Бадње вече, научите и ви да је спремите, а можете и да је заледитеРецепти са Хиландара право су благо, а ми вам данас доносимо онај за посну сарму

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 2 празилука
- 2 главице црног лука
- 1 шаргарепа
- 100гр. пиринча
- 350-400гр. млевених ораха
- 100гр. димљене рибе (лосос)
- 12-15 листова киселог купуса
- Со, уље, суви зачин, црвена млевена паприка, бибер, бео лук у гранулама, першун, чили зачин.
Припрема:
На уљу пропржите празилук, црни лук и шаргарепу. У поврће додајте опран пиринач, а затим додајте млевене орахе. Након тога додаје димљену рибу. Додајте и зачине и промешајте. Умотавајте сарму, слажите у шерпу или грне па ставите у рерну. Кувати у рерни на 200ц./1х. и 10мин.
Препоручујемо

НАЈБОЉИ РУЧАК КАДА СУ ВРУЋИНЕ: Спрема се за 15 минута, а килограми само нестају
04. 09. 2023. у 12:02

РУЧАК ЗА ДАНАС: Монашко вариво из рерне - посно или мрсно, одлучите сами
21. 08. 2023. у 12:00

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

"ПЛАНИРАМ СВОЈУ САХРАНУ" Водитељка о тешкој болести
ЗВЕЗДА ријалити емисије „The Real Houswives of Beverly Hills“ и водитељка Теди Меланкамп (43), суочава се с тешком болешћу. Оперисала је тумор на мозгу, али се болест проширила и на плућа. Теди је открила да њен отац, рок легенда Џон Меланкамп (73), већ планира њену сахрану.
15. 06. 2025. у 21:19
Коментари (0)